ვის ეკუთვნის საბერძნეთის მოქალაქეობა? გადახედეთ ჩამონათვალს

თუ გსურთ, რომ გააკეთოთ საბერძნეთის მოქალაქეობა, უნდა აკმაყოფილებდეთ აღნიშნულ კატეგორიებს:

  1. უნდა გქონდეთ ადია დიამონი მინიმუმ 12 წელი
  2. თუ საბერძნეთის მოქალაქეზე ხართ დაქორწინებული და მასთან შვილი გყავთ, მინიმუმ 3 წელი უნდა გქონდეთ ადია დიამონი
  3. თუ გყავთ შვილი, რომელსაც საბერძნეთის მოქალაქეობა აქვს, მინიმუმ 3 წელი უნდა გქონდეთ ადია დიამონი
  4. თუ ბერძნულ სკოლაში ისწავლეთ მინიმუმ 9 წელი (დიმოტიკო და გიმნასიო) ან 6 წელი (გიმნასიო და ლიკიო)
  5. თუ გაქვთ ბერძნული სკოლის ატესტატი და საბერძნეთის საჯარო (და არა კერძო) უმაღლესი სასწავლებლის ბაკალავრი (AEI ან TEI)

საბერძნეთის მოქალაქეობის აღებაში, ისევე როგორც ბინადრობის ნებართვისა და თავშესაფრის აღებაში დაგეხმარებათ ათენში მდებარე საადვოკატო ბიურო Advalaw. ამისათვის საჭიროა, შეავსოთ ქვემოთ მითითებული ფორმა, რათა მათი ქართულენოვანი კონსულტანტი დაგიკავშირდეთ:

შესავსები ფორმა



მისამართი: სოფოკლეუს 7-9, პლატია კოძიას გვერდით (ომონიიდან, ფეხით 3 წუთია საჭირო რომ მიხვიდეთ), მეოთხე სართული
სამუშაო დღეები: ორშაბათიდან პარასკევამდე. დილის 9-დან საღამოს 5-მდე