Τα χειμερινά θέρετρα της Γεωργίας καλωσορίζουν τους τουρίστες με τις νέες υποδομές τους

Το να κάνεις σκι και να απολαμβάνεις το χιόνι σε χειμερινά θέρετρα της Γεωργίας θα είναι ακόμα καλύτερη εμπειρία φέτος, χάρη σε μια τεράστια προσπάθεια από την Γεωργιανή κυβέρνηση να παράσχει μια σειρά νέων υποδομών και εγκαταστάσεων για τους επισκέπτες.
Τα νέα ξενοδοχεία, χώροι ψυχαγωγίας και άλλες εγκαταστάσεις θα εξασφαλίσουν ότι τα  χειμερινά θέρετρα της Γεωργίας μπορούν να φιλοξενήσουν αυξημένο αριθμό επισκεπτών, ανέφερε ο Πρωθυπουργός της Γεωργίας κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι η επίσημη έναρξη των νέων αναβατήρων σκι στα χιονοδρομικά κέντρα του Gudauri,του Svaneti (Tetnuldi) και του Bakuriani (Mitarbi) .
Στις 23 Δεκεμβρίου, ένα νέο τελεφερίκ που ονομάζεται Shino άνοιξε στο Gudauri. Αυτό θα είναι το τρίτο νέο τελεφερίκ που θα  προστεθεί στα ήδη επτά που λειτουργούν στο θέρετρο.
Περίπου 20εκ. GEL (περίπου 7.190.000 $ / € 6.890.000 ) επενδύθηκαν για την κατασκευή του νέου τελεφερίκ του Shino, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Την επόμενη ακριβώς μέρα, στις 24 Δεκεμβρίου, τρεις νέοι αναβατήρες σκι θα ανοίξουν στο  θέρετρο Tetnuldi στην Svaneti, και αυτό το γεγονός θα σηματοδοτήσει την επίσημη έναρξη της σεζόν 2016-2017 χιονιού στην περιοχή.
Εν τω μεταξύ, στο χιονοδρομικό κέντρο Mitarbi στο Bakuriani, η χειμερινή περίοδος θα ξεκινήσει στις 25 Δεκεμβρίου και θα εισαγάγει τρείς νέους αναβατήρες σκι.
Η χειμερινή σεζόν  2016-2017 είναι ήδη σε πλήρη εξέλιξη στο Gudauri,το Bakuriani (Didveli), το Svaneti (Hatsvali) και το Goderdzi, όπου η χειμερινή περίοδος ξεκινάει στις 10 Δεκεμβρίου.

Συνολικά εννέα νέοι αναβατήρες σκι εγκαταστάθηκαν στα χειμερινά θέρετρα σε Bakuriani, Gudauri και Svaneti φέτος, ώστε να εξοπλίσουν τις περιοχές με τις τελευταίες υποδομές και τεχνολογίες μπροστά από έναν αναμενόμενο χειμώνα μεγάλης απασχόλησης.
“Μπαίνουμε σε μια νέα φάση της σεζόν για τους χειμερινούς τουρίστες. Νέα συστήματα τελεφερίκ πρόκειται να ανοίξουν μέσα στις επόμενες ημέρες στο Gudauri, το Mitarbi και τοTetnuldi.” δήλωσε ο πρωθυπουργός Giorgi Kvirikashvili στο υπουργικό του συμβούλιο.
Κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου,ο Kvirikashvili κάλεσε τον υπουργό Υποδομών της Γεωργίας , Zurab Alavidze  να συνεργαστεί με τις τοπικές αρχές για την πρόληψη των προβλημάτων για τους τουρίστες και τους ντόπιους σε χειμερινά θέρετρα της Γεωργίας.
“Η χειμερινή περίοδος αντιμετωπίζει συχνά εμπόδια λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Εσείς και οι τοπικές αρχές πρέπει να καταβάλετε κάθε προσπάθεια για να εξασφαλίσετε ότι οι ξένοι τουρίστες ή οι τοπικοί παραθεριστές δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα εμπόδιο. “ ε’ιπε ο πρωθυπουργός στον Alavidze.
“Είναι ζωτικής σημασίας, διότι όλοι οι τουρίστες, εγχώριοι ή διεθνείς, θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην οικονομική κατάσταση των πολιτών μας, ιδιαίτερα των νοικοκυριών στις ορεινές περιοχές”, πρόσθεσε.
Κακές καιρικές συνθήκες και κλειστούς δρόμους, λόγω του χιονιού ήταν τα κύρια προβλήματα που ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον υπουργό Υποδομών να δώσει προτεραιότητα για την επίλυση τους, ανάλογα με τις ανάγκες.
Εν τω μεταξύ, μία νέα ομάδα ασφάλειας Χιονοδρομικών κέντρων, η οποία περιλαμβάνει 74 εκπαιδευμένους αστυνομικούς, θα παρακολουθεί τις πλαγιές για την πρόληψη ατυχημάτων και την προστασία της ασφάλειας των τουριστών στα χειμερινά θέρετρα Gudauri, Bakuriani, Svaneti και Goderdzi .