Ο Πρόεδρος της Γεωργίας στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων “Ελπίδα”! [pics]

Την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Γεωργίας κύριος Giorgi Margvelashvili στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην χώρα μας. Τον Πρόεδρο της Γεωργίας υποδέχτηκε η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Ήταν η δεύτερη συνάντησή τους καθώς είχε ήδη προηγηθεί συνάντηση και συνομιλία τους στο δείπνο που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος, στο Προεδρικό Μέγαρο χθες βράδυ.

Αφορμή για την επίσκεψη του Γεωργιανού Προέδρου στο Νοσοκομείο στάθηκε η συγκινητική ιστορία της 16χρονης Egana, η οποία πάσχει από Λέμφωμα Hodgkin και ταξίδεψε από την Γεωργία, όπου είχε πολύ λίγες ελπίδες ζωής, στην χώρα μας προκειμένου να νοσηλευτεί στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων. Η νοσηλεία του 16χρόνου κοριτσιού στην Ελλάδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του «Προγράμματος Αδελφοποιήσεων» του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ που αφορά τη συνεργασία του με μεγάλα νοσοκομεία σε διάφορες χώρες του κόσμου. Ο Σύλλογος ΕΛΠΙΔΑ και το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου υπάγεται η Ογκολογική Μονάδα Παίδων, έχει υπογράψει σύμφωνο αδελφοποίησης με το Νοσοκομείο “Iashvili Children’s Central Hospital” της Γεωργίας καθώς και με το Ίδρυμα “Solidarity Fund of Georgia”.

Υποδεχόμενη τον Πρόεδρο της Γεωργίας, η κυρία Βαρδινογιάννη τον ξενάγησε στους χώρους του νοσοκομείου και τον συνόδευσε στο δωμάτιο που νοσηλεύεται η μικρή Egana, για να της δώσουν δύναμη και δώρα. Το μικρό κορίτσι από τη Γεωργία χαρούμενο που είδε μπροστά της τον Πρόεδρο της χώρας της και εμφανώς συγκινημένο τον ευχαρίστησε θερμά, καθώς και την κυρία Βαρδινογιάννη για τη σημαντική στήριξη που της παρέχουν στη δύσκολη μάχη που πρέπει να δώσει.

Η 16χρονη ασθενής θα παραμείνει στην χώρα μας για όσο χρειαστεί για την θεραπεία της και οι δικοί της θα φιλοξενηθούν στον ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ.

Η κυρία Βαρδινογιάννη διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Γεωργίας ότι οι γιατροί στην Ογκολογική Μονάδα θα κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν τη Egana να γίνει καλά, και ότι η ΕΛΠΙΔΑ θα της παρέχει την καλύτερη δυνατή φιλοξενία και ψυχολογική υποστήριξη. Η Εgana στην ΕΛΠΙΔΑ θα βρει ένα δεύτερο σπίτι και στο Νοσοκομείο θα αποκτήσει νέους φίλους και συμμάχους.

Δες φωτογραφίες:

Ο Πρόεδρος της Γεωργίας κύριος Giorgi Μargvelashvili, η κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ο Πρέσβης της Γεωργίας στην Ελλάδα κος Ioseb Nanobashvili.

Ο Πρόεδρος της Γεωργίας κύριος Giorgi Μargvelashvili, η κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ο Πρέσβης της Γεωργίας στην Ελλάδα κος Ioseb Nanobashvili

Η μικρή Egana από την Γεωργία, ο Πρόεδρος της Γεωργίας κύριος Giorgi Μargvelashvili, η κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ο Πρέσβης της Γεωργίας στην Ελλάδα κος Ioseb Nanobashvili και η σύζυγός του κα Marina Nanobashvili, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» κος Εμμανουήλ Παπασάββας και η γιατρός Δρ. Ελένη Πολυχρονοπούλου.